Frissítést kapott a Windows XP

június 23, 2017 Uncategorized 0

Már rég nem támogatott, a Microsoft mégis újabb frissítést adott ki a Windows XP-hez.

Ennek egy oka van: az egész világot behálózó cybertámadások sorozata. Ezek hatására döntött úgy a Microsoft, hogy döntő fontosságú és a régi, már elavult rendszer számára nélkülözhetetlen javítást ad ki.

De mik is azok a cybertámadások? Több csoportja létezik, de általában az interneten zajló, elektronikus formában jelen lévő veszély, mely jobb esetben csak a saját gépünket teszi tönkre, legrosszabb esetben viszont légitársaságokat, bankokat, telekommunikációs cégeket vagy akár egész országokat sodorhat kritikus állapotba.

 

Az 1980-as években kezdődött cyberbűnözés kimerült a vírus támadásokban. Habár okoztak ezek is károkat, nem volt annyira fejlett a számítástechnológiai ipar, hogy azok jelentősek legyenek. Idővel megjelentek újabb fajtái, mint pl. a különböző rosszindulatú szoftverek, számítógépes csalások melyek a világhálón az elmúlt hetekben végigfutó riadalmat keltő támadások alapjai.

 

A legújabb frissítési csomaggal a Microsoft pont a WannaCry zsarolóvírus kártevőit próbálja semlegesíteni és meggátolni abban, hogy végzetes problémákat okozzon. A vírus azért tudott beférkőzni egyes rendszerekbe, mert a létrehozói találtak egy biztonsági rést az XP-n. Utólag a Microsoft ezt javította.

Szakemberek egyöntetű véleménye, hogy ekkora méretű és ilyen veszélyes zsarolóvírus még nem volt jelen sosem a világhálón, ez példanélküli.

 

Ne felejtsük el, a Windows XP már nyugdíjazott, nem támogatott rendszer. Jól mutatja a vírus veszélyességét, hogy ennek ellenére mégis újra hozzányúltak a fejlesztők, ugyanis a mai napig nagyon sokan használják ezt a szoftvert. Ennek is köszönhető sajnos, hogy a cybertámadás napjainkban az egyik legvirágzóbb és legjövedelmezőbb bűnözési forma.

 

Ezt megelőzendően a Microsofttal együtt mi is azt javasoljuk, hogy frissítsék Windows XP rendszerüket újabb, még évekig gyártói támogatással bíró rendszerre. Erre lehetőségük van nálunk, kérdezzen bátran, szívesen állunk rendelkezésére.

 

http://sov24.hu/4-operacios-rendszerek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.