GAMER PC

október 27, 2017 Uncategorized 0

 

Fujitsu W380… A Gamer

 

Miután arra az elhatározásra jutottunk, hogy asztali számítógépet vásárlunk, érdemes megnézni számításba jöhet-e a GAMER PC. Előrevetítve a választ, nagy valószínűséggel igen.
De mi is a Gamer PC, mire jó? Már a nevében is ott van: Gamer, azaz kimondottan játékra fejlesztett, épített számítógép. Ha csak hétvégén játszunk pár órát, már megéri az árát, ugyanis más feladatok elvégzésére is sokszor alkalmasabb, a benne lévő hardvereknek köszönhetően. Az első és legfontosabb, egy jó videókártya. Ha ez nincs, talán nem is nevezhetjük Gamer PC-nek. Az általunk forgalmazott számítógépben található videókártya az egyik legújabb, ár-érték arányban talán a legkedvezőbb ilyen erőforrás. Nvidia GTX 1050, 2GB GDDR5 memóriával. Mindez i5 processzoral, 4GB rendszermemóriával párosul. Fifa, F1, katonai játékok? Nem akadály.

 

Az alábbi linken elérhető belépő szintű GAMER PC minden szempontból megfelel a mai kor ’belépő szintű’ követelményeinek. Ezen a szinten – és ebben az árkategóriában- már elmondhatjuk azt, hogy nem érhet nagy meglepetés, ha futtatni szeretnénk egy-egy újabb, hardverigényes játékot a maga megfelelő beállításain. Az általunk kínált GAMER konfiguráció legfontosabb eleme az Nvidia GTX1050 videókártya, rendkívül nagy számítási kapacitásával tökéletesen teljesít még a legújabb játékok esetében is. Természetesen nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy egy GAMER PC-ben egy jól kiválasztott videókártya önmagában nem ’mindenható’. Fontos tény az is, hogy milyen egyéb hardverekkel dolgozik együtt a grafika a készülékházban. Lenti összeállításunk esetén egy i5 processzorral szerelt, 4GB memóriával ellátott alaplap a munkatárs, kifejezetten jó összhanggal birkóznak meg adott esetben még egy FIFA 18 játékkal is.

 

Mi az a ‘belépő szint’?

A ’belépő szintű’ megnevezés természetesen nem azt jelenti, hogy nincs ellenfél, előfordulhat olyan eset, mikor bizony kompromisszumot kell kötnünk egy ’húzósabb’ játék futtatása során. Ilyenkor két dolgot tehetünk:

 

  1. gyorsan megkeressük a játék beállítás menüpontját és a megjelenítésre vonatkozó grafikai értékeket (pl.: élsimítás, árnyékok vagy végső esetben felbontás) alacsonyabbra állítva élvezzük tovább a játékot.

 

  1. bővítünk.

 

Bővítés

Egy gondosan összeállított belépőszintű GAMER PC fő ismérve, hogy bővíthető, tovább fejleszthető. A készülékben lakozó alaplap egészen 16GB memóriáig képes befogadni RAM modulokat. Adott esetben a jelenlegi (4GB) memória megduplázása  is elegendő ahhoz, hogy hatalmas változásnak lehessünk szemtanúi. További bővítési lehetőség még a hagyományos merevlemez SSD háttértárra történő lecserélése, mellyel újabb szintet érhetünk el készülékünk gyorsítása terén.

 

Összességében a Fujitsu W380 i5 processzorral, 4GB memóriával és a GTX1050 grafikus meghajtóval szerelve bőven elegendő ahhoz, hogy ha eddig még nem tehettük, most elindulhassunk és felfedezhessünk magunknak egy új ’világot’ a számítástechnika végtelen Univerzumában.

 

https://sov24.hu/21-hasznalt-gamer-pc

 

Vélemény, hozzászólás?