Jubilál a ThinkPad

július 4, 2017 Uncategorized 0

Mérföldkőhöz érkezett a Lenovo és vele együtt a ThinkPad. Idén 25 éves sokak kedvence, a mai napig innovatív, elnyűhetetlen, szinte a kezdetek óta mindig ugyanolyan designban tündöklő típus. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elején.

 

1992 áprilisát írunk, amikor bejelentették az első ThinkPad termékeket. Akkor még IBM név alatt és táblagépként. Ez volt a 700, 700C és 700T termékcsalád. Kompaktságával és azzal, hogy nem kellett kompromisszumokat kötni – ellenben az akkori hordozható gépekkel szemben – egyből meghatározó szereplője lett a piacnak. Ez a mai napig tart. Nem véletlen, hisz a kezdeti kimagasló minőségből egy percig sem engedtek, sőt. Újításaikkal mindig a többiek előtt jártak. Erre figyelt fel, 2004-ben a Lenovo, mely az ázsiai régióban már ismert és egyben piacvezető szereplő volt. A komplett ThinkPad részleg felvásárlásával egy céljuk volt: betörni az európai és amerikai piacra, az úgynevezett nyugati féltekére. Ha visszatekintünk akkor minden túlzás nélkül mondhatjuk, sikeres volt. Ázsiai szerepük nem változott, világviszonylatban pedig egyre magasabbra jutnak.

 

De mik is azok a jellemzők, melyek miatt ekkora kereslet van rá

 

Letisztult, szögletes, egyszerű formavilág, mely a kezdetek óta állandó.

A piros trackpad, melyet a ThinkPad gépek kaptak meg először. Eleinte a touchpad felületét helyettesítette, mivel akkoriban nem volt megfelelő technológia arra, hogy azt egy hordozható laptopba integrálják. Később, mikor erre már volt lehetőség, megtartották, ugyanis praktikussága miatt megszerették a felhasználók. A visszajelzések pedig mindig is fontosak voltak a gyártó számára. Ezt a hagyományt a Lenovo sikeresen vitte tovább.

Külön kiemelendő még a különleges felépítésű magnézium ház, mely az üzleti élet stresszes hétköznapjaiban is bírja a gyűrődést. Nem árt neki egy esetleges leejtés, vagy a véletlenül ráfolyt kéve sem. Persze nem tanácsos naponta vizsgálni vele a parketta keménységét. J

A dokkolhatóság, a rengetek csatlakozási lehetőség, az aktív merevlemez védelem, az ujjlenyomat olvasó (melyet szintén elsőként építettek hordozható gépbe), vagy éppen a ThinkLight billentyűzet világítás.

 

Mit tartogat a jubileum?

 

David Hill, aki már több mint 20 éve a ThinkPad modellek fő tervezője, egy korábbi interjújában kiemelte, hogy meghallgatták a felhasználók igényeit. Először csak gondolatként merült fel, hogy egy retro köntösbe bújtatott készüléket kellene kiadni a 25. jubileum kapcsán, ám a felhasználók természetesen egyből lecsaptak az ötletre, olyannyira, hogy azóta egy komplett projektcsapat foglalkozik csak a jubileumi termékkel. Legyen szó bármilyen termékről, egyet biztosan kijelenthetünk. A Lenovo ThinkPad nem fog csalódást okozni. Kíváncsian várjuk!

 

Ne felejtsék el, a tartósság, megbízhatóság, minőség nálunk is megtalálható. Webshopunkon külön oldal foglalkozik a ThinkPad szériával. Keressen minden bizalommal.

 

http://sov24.hu/12-lenovo-thinkpad-laptopok

Vélemény, hozzászólás?