Microsoft Office 2013 Standard

szeptember 21, 2017 Uncategorized 0

microsoft office 2013 standard

Új termék érkezett kínálatunkba

 

Bizonyára sokan megelégedéssel használják a Microsoft különböző irodai programcsomagjait, legyen az Office 2010 Home & Business, Office 365 és biztos sokan vannak akik gondolkoznak a beszerzésén. Nekik van egy jó hírünk. Megérkezett kínálatunkba az Office 2013 Standard kiadása, mely otthoni használatra talán a legmegfelelőbb, de céges felhasználók számára is kielégítő szolgáltatást nyújt.

 

A Microsoft Office 2013 Standard kliensprogramjai a legnépszerűbb programokat tartalmazza. Ezek a következők: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher. Nézzük egyesével, röviden, mik is ezek a programok, milyen újdonságokat hoz a 2013.

A program áttekintése

Kezdjük talán a legfontosabb újításokkal. A Microsoft még jobban felhasználó központúvá tette a Word programot, mint eddig volt. Ez azt jelenti: a felülete letisztult, egy szín dominálja, azért, hogy a felhasználó által létrehozott tartalom legyen a középpontban és hogy a felhasználó jobban tudjon koncentrálni a saját munkájára. A felülete ezentúl maximálisan a Windows 7, Windows 8.1 és a Windows 10-hez van igazítva. Persze nem csak a felülete lett átszabva, hanem új képességeket is kapott az Office 2013 Standard. Ilyen pl.: a Word programon belül az olvasási mód, amikor a dokumentum majdnem a teljes képernyőt elfoglalja, eltűnik a felső szerkesztő sáv is az úgynevezett Ribbon is. Ezenfelül természetesen a kompatibilitás más verziókkal teljes. Így egy Office 2010 vagy Office 365-ben megírt dokumentum vagy prezentáció hiánytalanul olvasható és látható az Office 2013-ban.

Word

Az egyes komponenseken belüli újdonságokat se felejtsük el megnézni. Alább vegyünk néhányat ezek közül. Kezdjük a Word programmal. Talán a legkényelmesebb új funkció az úgynevezett élő elrendezés mód, melyet használva a dokumentumon belül egy tetszőlegesen mozgatott képhez igazodik a dokumentum többi része. Tehát nem nekünk kell a kép beágyazása után a szöveget elrendeznünk, hanem a nagyját megcsinálja helyettünk a Word, nekünk csak finom hangolni kell saját ízlésünk szerint. Ezenfelül haladva az internet világa felé, lehetővé tették az online média elemek, – pl.: Facebook videó vagy kép – beillesztését anélkül, hogy a saját gépünkre le kelljen tölteni azt.

Excel

Excel esetében apró újításokra és finomításokra kell gondolni. Ilyen például a Flash fill nevezetű öntanuló mezőkitöltő módszer, mely a rendszeres használat mellett képes megtanulni azt, hogy egyes oszlopokban milyen szabályszerűségek alapján töltjük ki a mezőket, majd felajánlást tesz arra, hogy az összes többi mezőt automatikusan kitölti helyettünk. Mindezt egy táblázatrészt kijelölve tudjuk élesíteni.

PowerPoint

A már jól ismert és sokak által használt PowerPoint széles képernyős sablonokat kínál, melyeket egy pillanat alatt tetszőleges felbontásra is állíthatunk. Előadói nézet is került bele, mellyel az előadókat segítik azzal, hogy a projektorra vetített képen kívül a számítógépünkön megjelenik a következő dia előnézete, így feltudunk készülni rá egy jó átvezetéssel.

 

Mint láthatjuk, az előző kiadásokhoz képest nem csak külsőben, hanem funkcionalitásban is jelentősen megújult az Office 2013. Készletünkön már az Office 2013 Standard is megtalálható.

 

http://sov24.hu/home/208-home-microsoft-office-2013-standard-online-aktivalhato-kezbesites-e-mailben-24-oran-belul-szallitasi-koltseg-nelkul-mivel-elektr.html

 

De ne felejtsük el azt sem, elképzelhető, hogy valakinek ezen alapszolgáltatások nem kielégítőek. Gondoljunk például egy nagyobb cégre, sok felhasználóval. Nekik lehet jó választás az Office 2013 Professional Plus, mely szintén megtalálható készletünkön.

 

http://sov24.hu/ms-office/88-microsoft-office-2013-professional-pluskey-olcson-ms-office.html

 

Nézzük, mi plusz nyújt a 2013 Professional Plus a 2013 Standard kiadáshoz képest. Ezek az Access, az InfoPath és a Lync programok.

Access

Az Access egy relációs adatbázis kezelő rendszer, mely lehetővé teszi táblák, lekérdezések, űrlapok és jelentések készítését. Az Access a grafikus felhasználói felület segítségével nem csak programozók, hanem szoftverfejlesztési ismeretekkel nem rendelkezők számára is lehetővé teszi adatbázisok, illetve az űrlapok és jelentések segítségével alkalmazások készítését.

InfoPath

Az InfoPath egy nagy teljesítményű, könnyen használható, rugalmas, a dinamikus űrlapok készítését tervező program. Információ gyűjtésre használható leginkább. Információval dolgozók gyorsan és egyszerűen összegezhetik azokat, majd hozzácsatolhatja a már meglévő üzleti folyamatokhoz. Célja: könnyen kezelhető, egységes beviteli felületet biztosítani a különböző adatok beviteléhez és rendszerezéséhez.

Lync

A Lync avagy a munkahelyi csevegő. Lehetővé teszi, hogy a többi Lync felhasználóval akár privát, akár csoportos üzenetbeszélgetést, hang- és videóhívást folytasson. Akár videó konferenciák lebonyolítására is alkalmas, kis és nagyvállalati szférában is sok hasznát vehetik kedves ügyfeleink ennek a plusz szolgáltatásnak.

 

Már csak mérlegelni kell, hogy szüksége van e az Office 2013 Professional Plus nyújtotta szolgáltatásokra, vagy elég az Office 2013 Standard verzió. Kínálatunkban megtalálható mindkettő. Bármilyen kérdés merülne fel, ügyfélszolgálatunk szívesen áll rendelkezésére.

 

Vélemény, hozzászólás?