Windows telepítése

augusztus 10, 2017 Uncategorized 0

Kisokos, lépésről lépésre

 

Az utóbbi időben egyre többen kérdezték tőlünk, mit is kell kezdeni az általunk küldött e-mailben található linkkel, mire kell kattintani, mit kell csinálni, ha nem sikerül a letöltés, hogyan kell telepítő médiát készíteni. Csakhogy a leggyakrabban felmerülő kérdéseket említsük. Arra gondoltunk, csinálunk egy kisokost, egy leírást képekkel illusztrálva, hogy ezeket a gyakran felmerülő kérdéseket egyben megválaszoljuk. Legyen szó Windows 7 Professional vagy Windows 10 Pro esetleg Home verzióról.

 

A SOV24 csapata mindig törekszik az ügyfelek részéről felmerülő összes kérdés szakszerű megválaszolására.

 

Kezdjük a Windows 7 operációs rendszerrel

 

Miután sikeres volt a fizetés, 1-2 percen belül már küldjük is az e-mailt, mely tartalmazza a letöltési linket és az aktiváló kulcsot. Nagyon kell figyelni, hogy a letöltési link Windows 7 esetében .ISO végződésű. Hiába kattintunk másra, csak ez a link fog működni.

Miután rákattintunk a linkre, a letöltés automatikusan elindul. Kb.: 3 GB méretű a fájl mérete. Fontos, hogy az internetkapcsolat megfelelő sebességű és kellően stabil legyen.

 

Most már sikeresen elindult a letöltés, addig, amíg a teljes fájl a gépünkön lesz, előre mehetünk a következő lépésig, ami nem más, mint a telepítő média elkészítése az ISO fájlból.

 

Ehhez szükség lesz egy pendrive-ra és a Rufus nevű segédprogramra. Akinek már megtalálható a gépén, előnyben van. De akinek nincs, annak sincs nehéz dolga. Megnyitjuk a google.com oldalt, beírjuk a keresőbe, hogy Rufus és rögtön a legelső találat az, amire szükségünk van. Onnan letöltjük és már készen is vagyunk. Nem kell telepíteni, kicsomagolni, egyszerűen csak elindítjuk a programot. Figyeljünk, hogy az esetek döntő többségében, az alapértelmezett beállítások megfelelnek. Csatlakoztatjuk a legalább 4 GB nagyságú pendrive-ot, és mivel ez idő alatt az Windows 7 ISO letöltése is végzett betallózzuk a következő módon.

Található egy „Bootolható lemez készítése” felirat. Amellett egy „FreeDOS” majd egy kis ikon mely DVD-t formáz.

A kis négyzetben található ikonra kattintva, kiválasztjuk a letöltött Windows 7 fájlt, megnyitjuk.

Ezután rákattintunk az „Indítás” gombra és pár perc alatt a program elkészíti a telepítő médiát.

 

ImgBurn

 

Célja ugyanaz, mint a Rufusnak. Néhány gép valamiért nem engedi az USB telepítő média készítését, így DVD-re szükséges azt kiírni. Mi minden esetben a pendrive verziót javasoljuk, az ImgBurn használatával megírt DVD-t csak akkor, ha nem lehetséges pendrive készítése.

Letöltése, elindítása, és használata szinte megegyezik a Rufussal. Elindítás után a „Write image file to disc” feliratra kattintunk majd az alábbi képen bekeretezett ikonra kattintva betallózzuk a letöltöt Windows 7 ISO fájlt.

 

Miután ezzel végeztünk, kezdődhet a Windows 7 telepítése a kívánt gépre. Nem kell aggódni, ez sem nehéz.

 

Fogjuk a már kész telepítő médiát és behelyezzük a telepíteni kívánt gép egyik USB meghajtójába. Figyeljünk arra, hogy a gép kikapcsolt állapotban legyen ekkor. Ezután már belehet kapcsolni a gépet és automatikusan el is fog indulni a Windows telepítése. Nincs más dolgunk, mint az alapértelmezett beállításokkal követni a Microsoft utasításait.

 

Ha kész és felállt a rendszer az általunk küldött emailben található .JPG végződésű fájlt megnyitva találjuk az aktiváló kulcsot. Az aktiválási felületet a Windows 7 automatikusan felajánlja.

 

A Windows 7 különböző verziói a legjobb árakon megvásárolhatóak online shopunkban, de ha bármilyen kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére e-mailben vagy telefonon.

 

http://sov24.hu/4-operacios-rendszerek

 

Windows 10

 

Windows 10 esetében könnyebb a dolgunk. Nem lesz szükség a Windows 7-nél használt Rufus segédprogramra. Az emailben ugyanúgy figyelni kell a letöltési linkre. Windows 10-nél az alábbi, Microsoft oldalra mutató link az, amit használnunk kell:

 

https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10

 

A link egy Media Creation Tool nevű program letöltési forrása. Miután letöltöttük, a Windows 7 telepítéséhez hasonlóan, végigmegyünk a Microsoft által felajánlott alapértelmezett utasításokon és a végére készen is lesz a telepítő médiánk.

 

A Windows 10 telepítése ugyanúgy zajlik, mint a Windows 7 esetében.

 

Windows 10 Professional vagy Home verzió megtalálható webshopunkban, rendeljen bizalommal.

 

http://sov24.hu/4-operacios-rendszerek

 

 

Vélemény, hozzászólás?